Dinfiskeguide.se

Specialiserade guidningar

Dinfiskeguide.se är till för både dig som aldrig har hållit i ett kastspö och för dig som är erfaren fiskare. Oavsett om det gäller guidning av privatpersoner eller en företagsguidning i samband med en konferens eller kick-off anpassar jag mig helt efter dina behov och önskemål. Utöver reguljära guidningar ser du på denna sida exempel på populära ”paket” med olika inriktning att inspireras av. Jag har även haft en kurs i jerkbaitfiske! Vad som fiskas (och hur) under olika delar av året ser du under Fisketips.

Drömöringen

Härlig fisk, härlig kamp!

Härlig fisk, härlig kamp!

Den flyktiga och gäckande havsöringen är för många en önskedröm att få fånga på spö. Jag hjälper dig med taktiken och biotopkännedomen för att öka dina chanser att knäcka koden i öringfisket i olika situationer under olika årstider. Det är bl.a. väldigt viktigt vilken typ av havsöringsdrag man använder under tidiga och sena delen av säsongen för öring. Man kan dela in dragen i olika kategorier beroende på dess gång och de fungerar olika bra beroende på vattentemperatur. Detta pratar vi mycket om under guidningar.

 Jakten på gammelgäddan

Låt mig skräddarsy en plan för att optimera chanserna för dig att fånga din drömfisk! Jag kan Stockholms norra skärgård efter drygt 30 års ivrigt fiskande och här finns stora chanser att höja ditt personbästa med en grov gädda! Metoden varierar efter säsong och väderförhållanden.

Mattias Casserstedt följde hösten 2012 med på gäddguidning hos mig tillsammans med två holländska fiskare och drog upp en gädda på 128 cm och 13 kg. Det är mig veterligen en av de längsta, om inte den allra längsta gädda, som någonsin tagits upp på gäddguidning i Stockholms skärgård. Läs mer om denna gädda här.

Vad säger de som prövat?

Fiskaren och bloggaren Klas Skoglund även känd som ”The Pike Father” på nätet skrev ett blogginlägg om kompisen Mattias drömgädda tagen på guidning med mig 31 augusti 2012. Läs mer på Klas blogg här.

Klas Skoglund med kompis följde även själv med på en gäddguidning förra hösten och skrev sedan om upplevelsen i sin fiskeblogg. Här hittar du den. Då och då skriver även många av dem som följt med mig kommentarer på min facebooksida som du hittar i marginalen till höger!

Företagsevenemang/svensexor

Ni kanske kommer en grupp från ett företag eller ett kompisgäng som vill fiska, och kanske grilla, under trivsamma former samtidigt som ni njuter av gott sällskap och vacker natur? Beroende på antal deltagare (ett stort företag är inga problem) så delar vi upp oss på flera båtar och anordnar även en tävling mellan dessa båtar om önskan finns. Utöver äran att vinna själva tävlingen finns mer humoristiska ”hederspriser” som ”största bottennapp” etc. Mycket uppskattat! Perfekt som en aktivitet under en konferens eller kick-off! Jag ordnar även hela ”kick-offer” i samarbete med lokala skärgårdspensionat och värdshus.

Bjud hem mig

Jag blev inbjuden av IT-killen Magnus att ”läsa” hans insjö där han inte riktigt fått till det med fisket. Magnus skulle få dit tre kollegor från Italien och han ville ha assistans. Fisket gick bra; sällskapet tog 6 gäddor på en förmiddag i den lilla sörmländska sjön där jag inte fiskat tidigare. Paulo blev kung i båten och kallad ”Il Professore” när han tog 3 gäddor på tre kast. Är du sugen på att få ”nya ögon” på ditt hemmavatten, eller en kurs/fiskeskola på din hemmaplan, så är det bara att höra av dig så kommer jag till dig.

Nya vatten granskas och möjligheter upptäcks

 

Fiskekurs – Jerkbaitteknik på Jerkbait Academy!

Instruktör Trumman

För några år sedan effektiviserade fiskare sin jerkbaitteknik och taktik med hjälp av mig och ett par av Sveriges mest meriterade fiskare som exempelvis Stefan ”Trumman” Trumstedt och Johan Broman under en heldagskurs i Furusund. Nedan kan du kika på en liten film med smakprov ur JA-Max18 som är en fiskeskola riktad enbart till ungdomar.

YouTube Preview Image

 

Ring mig även om du vill hitta på något utöver en mer standardiserad fiskeguidning så kan vi diskutera ett upplägg som passar just dig! Tel Tomas 076-1186642.