Dinfiskeguide.se

Min bok

Bok om skärgårdsfiske

 

Detta är ett pågående bokprojekt mellan mig (Tomas Edenfeldt) och formgivaren/fotografen Fredrik Lewander. Vi vill skildra årstidernas möjligheter och särart under ett år i Stockholms skärgård med sportfisket som röd tråd. Vi följer med passionerade fiskare ut i skärgården och gör reportage om allt från braxenfiske till laxfiske varav de bästa reportagen hamnar i en kommande bok om skärgårdsfiske. Bilder, mer information och kontinuerliga uppdateringar får du på vår facebooksida. Där kan du också tipsa oss om något som vi inte bör missa inom skärgårdsfiske!

Hittills har vi hunnit med att fiska gädda med Claes ”Svartzonker” Claesson i hans hemmavatten i skärgården en vacker sommardag. Det blev en hel del gäddor och ett spännande möte med en karismatisk person! Vi har även fiskat havsöring med Thomas Öhman i Stockholms södra skärgård ett par soliga vårdagar. Thomas är en mycket duktig öringfiskare som har vunnit Gålö Öring Cup m.m. Vi fiskade både fluga och spinn och fick titta närmare på Öhmandraget som Thomas tillverkar själv för hand.

Isfiske har vi också hunnit med. Vi besökte Tommy Söderström i södra skärgårdens vassvikar i jakten på laken, denna fascinerande mörkerfisk. En iskall marskväll satt vi under stjärnorna och berättade fiskehistorier samtidigt som vi väntade på laken. Fisk blev det tillslut även om det var sent på säsongen och laken var på väg att lämna grundvattnet.

Reportaget om Svartzonkers gäddfiske och lakfisket med Tommy Söderström har publicerats i tidningen Fiskejournalen. Gäddfisket i sommarnumret 2012 och lakfisket i vinternumret 2013.

Eftersom både Fredrik och jag är upptagna av mycket annat spännande kommer själva boken att ta tid, men den som väntar på något gott…

ENGLISH. ”From the bold Bream to the shiny Salmon” is an ongoing book project dedicated to experience and depict the beauty of the archipelago of Stockholm and its wide variety of fish and fishing methods.