Dinfiskeguide.se

Båt och utrustning

Topputrustad sportfiskebåt!

Jag använder en Tracker Targa V19 Combo med en Mercury 200 Verado Pro (fyrtaktare). Det är den bekvämaste och stadigaste båt som jag har fiskat från och även den bäst utformade för sportfiske. Den är hela 2,59 meter bred och drygt sex meter lång inklusive badplattformen. Det finns nedfällbara stolar bak som bildar ett stort aktre kastdäck och även ett kastdäck framför vindrutan. Stadig, användarvänlig och snygg och inte minst snabb mellan fiskeplatserna 🙂 Här ser du en film där hela båtmodellen gås igenom från topp till tå!

              Trackers V-19-modeller är stabila i tufft väder (Bild från Mojoboats).

Gptt om plats för 2-3 fiskare på aktre kastdäck!

Gott om plats för 2-3 fiskare på aktre kastdäck! Båten är väldigt bred och väldigt stabil. Tillåten för åtta personer ombord.

På främre kastdäck kan 2-3 fiskare fiska.

På främre kastdäck kan 2-3 personer fiska.

Utrustning

Elmotorn i fören möjliggör förflyttningar inom ett fiskeområde smidigt och ljudlöst vilket gör att vi alltid är rätt placerade utan att behöva dra igång den stora utombordaren eller använda ankare. Fisket blir mycket effektivare eftersom vi kan vara i ständig rörelse medan vi fiskar. Betet är i vattnet större delen av tiden med en elmotor i båten. Ekolodet hittar intressanta strukturer och djupkurvor. Beprövade rullar från välkända tillverkare och spön av gedigen kvalitet gör det ännu roligare att fiska. Ett mycket stort urval av beten är grädden på moset.

Guideutrustningar

Utrustningarna står iordninggjorda för guidning!

Trygg ombord

Säkerhetstänkande och sjömanskap ligger mig varmt om hjärtat. Utöver fartygsbefälsutbildning och kursen ”handhavande av snabba fartyg” har jag skaffat mig lång praktisk erfarenhet på sjön. I nummer 6, 2010 i tidningen fiske-feber finns artikeln ”Med livet som insats”, åtta sidor om sjösäkerhet, som jag författat. Den är riktad direkt till fiskare och kanske kan bidra till tryggare stunder ute på sjöar och hav.

Säkerhetsutrustning ombord: Räddningsvästar, brandsläckare, livboj, strålkastare, nödraketer, VHF-radio, GPS-plotter, vattenskyddad mobil, första förband, sjökort m.m. 

Omdöme på sjön – Ansvar vid olycksfall

I min båt ryms upp till fem fiskare samtidigt utöver skeppare. Båten är mycket stabil och sjösäker. Som alltid på sjön är det dock givetvis viktigt att alla ombord uppträder omdömesgillt. Dinfiskeguide.se har en passageraransvarsförsäkring som garanterar deltagarna ersättning om företaget skulle orsaka någon skada. Om någon deltagande fiskare däremot skulle uppträda ansvarslöst och själv åsamka sig, eller andra, skada får denne själv ansvara för eventuella ekonomiska följder. Självklart kan tyckas, men värt att påpeka för tydlighetens skull. Ansvar och säkerhetstänkande gör fisket roligare och tryggare!

Jag har valt att ha båten försäkrad hos Pantaenius.