Dinfiskeguide.se

Stockholms skärgård

Fiske i Stockholms skärgård

Fisket i skärgården sker i en världsunik miljö. Med mellan 30000 och 35000 öar, holmar och skär är Stockholms skärgård en speciell plats att vistas i. Även om fisket är anledning nog för ett besök är skärgårdens skönhet ytterligare skäl till att förlägga fisket just här.  Ute bland kobbar och skär är arbetets stress och vardagens krav långt, långt borta. På fiskeguidning i Stockholms skärgård har jag alltid en marinkikare ombord för dig som är intresserad av att studera miljön och arter som fiskgjuse och havsörn under fisket när tillfälle ges.

Gryning över fjärden – En ny spännande dag med fiske i Stockholms skärgård!

Fiske i Stockholms skärgård är det roligaste jag vet. Beroende på årstid kan man här gå på jakt efter storgäddan, havsöringen eller den förslagna gösen, för att nämna några. Spinnfiske, jerkfiske och mete finns att ta till beroende på art och säsong. Eftersom skärgården har så stor variation i miljö och fiskeplatser finns det alltid någon intressant art eller fiskemetod att pröva oavsett tid på året. Nu är också torsken på väg tillbaka så möjligheten till en torskguidning är inte långt borta.

Jag fiskar allra mest i Furusunds klassiska gäddvatten i området mellan Ljusterö i söder upp till Rådmansö i norr men även längre söderut kring Vaxholm och ända ut till Sandhamn. Vilken fisk som är intressantast att fiska efter just nu, denna tid på året, kan du läsa om under sidan Fisketips. Är du intresserad av vad som händer inom skärgårdsfisket efter gädda och havsöring m.m. missa inte min fiskeblogg. Du kan även följa arbetet med den bok som jag nu skriver om skärgårdsfiske på denna sida. Är du intresserad av mer generella skärgårdsnyheter kika in på Skärgårdsbryggan eller StockholmSea.

Glupska gäddor (här med en Orka Shad i munnen) simmar tätt i Stockholms inre skärgård!

Jag ser fram emot att få vara din fiskeguide i mina hemmavatten! Kontakta mig på tomas@dinfiskeguide.se eller tel 076-1186642 så ska jag ordna en upplevelse för just dig.

Varmt välkommen till Stockholms skärgård!