Dinfiskeguide.se

Artiklar om gäddfiske m.m.

Utöver att vara fiskeguide i Stockholm så har jag i några år frilansat som fiskeskribent för fisketidningar. Skrivande har alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat och fisket har blivit ett naturligt ämne. Hittills har jag skrivit artiklar om gäddfiske, havsöringsfiske, abborrfiske, sjösäkerhet och en del annat.

Tidigare har jag levererat artiklar till Fiske-feber men från och med 2012  är jag medarbetare på tidningen Fiskejournalen så från 2012 skriver jag tillsammans med Martin Falklind och hans kunniga och kanontrevliga redaktion. Det känns som en inspirerande nystart!

Artiklar om gäddfiske

Artiklarna som finns länkade nedan är tänkt som en läsarservice för besökarna på denna hemsida och ett bra komplement till den kunskap och nytänkande som en fiskeguidning kan innebära.

Här  nedan kan du  läsa fyra artiklar om gäddfiske skrivna av mig. I fisketidningar har de ibland skurits ned något av utrymmesskäl men här får du originaltexten i sin helhet!

”Tre strategier som maxar ditt gäddfiske” (Fiskejournalen 3/2012). Ibland när fisket är trögt och ett vatten känns utfiskat kan det vara givande att ha genomtänkta angreppssätt som visat sig framgångsrika och givit många fina gäddor!

Smygjaga storgäddan” (fiske-feber 3/2010). Denna artikel tar upp hur man som fiskare når framgång genom att ”verka utan att synas” vid vattnet. Finlir som kan vara skillnaden mellan en bottendag och en toppendag på sjön. Tips om fiske från kajak och vanligt båtfiske tas upp.

Kompromisslöst gäddismete” (fiske-feber 1/2010). Ismete är en oerhört givande gäddfiskemetod att överlista storgäddor med. I denna artikel introducerar jag Liberotekniken för ismete m.m.

Marfiske – Gäddfiskets formel 1” (fiske-feber 5/2009). I denna artikel skriver jag om gäddfiske efter grov gädda på grunt och grumligt vatten i Stockholms skärgårds mest avskilda vikar. Denna artikel introducerade det speciella marfisket för en bredare publik och har blivit en uppskattad guide till detta fiske. Mig veterligen den första artikeln i Sverige om marfisket.

Artikel om sjösäkerhet för fiskare

Vi fiskare är ofta ute och fiskar när vattnet är kallt och vädret kanske inte är det bästa. I sådana situationer, och även i de allra lugnaste vatten, finns det saker att tänka på för att fisketuren skall bli lyckad mer än ur fångstsynpunkt.

Med livet som insats” (fiske-feber)

Har du några frågor kring innehållet i artiklarna så är du välkommen att kontakta mig, exempelvis genom kontaktformuläret på sidan Kontakt och priser.

Trevlig läsning!

 

Spännande kallvattensfiske!

Spännande kallvattensfiske!