Dinfiskeguide.se

Båtrekord i antal gäddor!

Martin från Tyskland med en av dagens alla gäddor!

Arvid och Martin har varit med många gånger på fiskeguidning hos mig under de senaste 10 åren. Det är alltid ett väldigt kärt återseende! De har en förkärlek för gädda men tycker också om abborrfiske.

Idag var det hundra procent gädda som vi satsade på. Det visade sig vara en god idé. Förutsättningarna vara perfekta med mulet väder, regnskurar, frisk vind och en gynnsam vattentemperatur på 13-14 grader. Att gäddorna var rejält på hugget märkte vi redan på första stället då de högg på både jigg och Westin Swim utan att tveka en sekund. Det visade sig så småningom under förmiddagen att gäddorna denna dag stod allra tätast vid grunda vassar i pålandsvind, så vi fiskade uteslutande denna typ av platser resten av dagen.

Det högg ”hej vilt” på dessa platser och gäddorna var sällsynt vilda och högg stenhårt. De allra flesta var av mindre storlek så det bådar gott för kommande år att skärgården har platser där reproduktionen (föryngringen) fungerat väl under ett par år!

Arvid fick ingen stor gädda så han ville inte bli fotad idag utan överlät det till Martin. Däremot drog han en enorm mängd gäddor!

Aldrig tidigare har så få (två) personer dragit upp så många gäddor i båten under en dag (jag drog några kast och tog en av gäddorna).

Idag hade vi perfekta förutsättningar och vana fiskare ombord, då går det att nå en stor mängd om man fiskar efter mönstret som gäddorna följer under en viss dag. Normalt hamnar de flesta dagar med riktat gäddfiske någonstans mellan 10-25 gäddor så detta var enormt kul! Tack för en härlig dag killar och vi ses till våren igen!

En fin abborre som högg på en Chubby Chaser.