Dinfiskeguide.se

Första gäddorna i livet!

Man glömmer aldrig den första gäddan...

Man glömmer aldrig den första gäddan…

Min första gädda tog på en Mörrumspinnare när jag som liten pojk stod och fiskade på bryggan vid sommarstugan innanför Furusund i Stockholms skärgård. En liten gädda som skapade ett stort minne som jag aldrig glömmer. Nu några decennier senare gläds jag alltid lite extra när barn och vuxna som inte fått en gädda på kastspö följer med mig och vi lyckas ta en eller flera tillsammans. Så var det denna dag när Odd tog med sonen Johannes och hans kompis Victor.

Relativt omgående hade killarna hugg men antingen satt inte mothugget där eller så hugg fisken försiktigt så den fastnade inte. Men hoppet hade väckts hos gänget och vi hade goda förhoppningar om fisk i båten. Och fisk skulle det bli. Både abborre och några gäddor tog killarna upp och de hade även på flera stycken till som de tappade på vägen upp!

Ett par nya fiskekarriärer har tagit fart och det var en ära att vara med. Fick även ett mejl från Odd som innehöll frasen ”Tack för i lördags, fantastiskt kul!” och jag säger tack detsamma och välkomna åter!

Präktig abborre och glad fiskare.

Präktig abborre och glad fiskare.

Pappa Odd blev inte heller lottlös.

Pappa Odd blev inte heller lottlös.