Dinfiskeguide.se

Gäddsäsongen är igång!

Jesper har hängt med många gånger tidigare och han lurade gäddan även idag!

Jesper har hängt med många gånger tidigare och han lurade gäddan även idag!

Idag var det premiär för vårens gäddguidningar! Jag brukar låta gäddorna leka klart innan jag inleder gäddfisket på våren och börjar därför med havsöringfiske de första veckorna. Sen drar det fantastiskt spännande efterleksfisket igång.

Denna fredag var det ett kärt återseende ombord. De två bröderna Jakob och Jesper tog med pappa Tommy och barnbarnet Sebastian. Killarna har varit med många gånger tidigare och det är alltid ett sant nöje att ha dessa gentlemän i båten! Idag var det halvdagsguidning och pappa Tommy gick ut starkast med en gädda som högg i ytan en kort stund efter att vi började men gäddan ville inte fastna.

Gäddorna stod väldigt grunt i vegetation idag så vi använde vasskyddade jiggar med offsetkrok. Denna enkelkrok är lite svårare att kroka gäddan med och vi hade en hel massa hugg innan Jesper drog till med ett rejält mothugg och en otroligt vacker och välmatad gädda på 90 centimeter gav en ordentlig fight bland vass och nate innan den låg säkert i håven. Sen mätning, foto och återutsättning och en stor glädje ombord! Broder Jakob tog även han en gädda men modell mindre. Sebastian fick till många fina kast och hade på åtminstone fem gäddor men de ville tyvärr inte fastna ordentligt på kroken. Mothuggen är svåra att få till och ibland omöjliga när gäddan hugger långt bak på jiggen. Fördelen med dessa krokar är att man kommer åt på platser där man annars inte kan fiska som i tät vegetation men en del gäddor missar man 🙂

En halvdag med många hugg och en härlig stämning ombord! Tack killar för en toppendag och välkomna åter!