Dinfiskeguide.se

Havsöringsguidning!

Jonas med en liten vacker blänkare!

Jonas bjöd med sig kunderna Johan och Sigge på havsöringsguidning denna varma och mulna oktoberfredag. Med nästan 11 grader i vattnet och en svag vind (som sedan blev allt svagare under dagen) var vi måttfullt optimistiska men som sanna öringfiskare är det ända in i kaklet som gäller med instinkten att aldrig ge upp!

Frampå förmiddagen var en öring uppe och gjorde ett kraftigt vak nära båten och en stund senare hade Jonas två hugg efter varandra utan att fisken fastnade ordentligt. Vi fick blodad tand och kände att trots svåra förutsättningar (havsöringsfiske är bäst mellan 5-8 graders temp i vattnet) hade vi häng på en öring. En stund senare på ett annat ställe hoppade en blank havsöring av mycket god storlek en bit från båten och vi fick vittring igen. Men det dröjde någon timme till innan Jonas drillade sin lilla vackra blänkare som följde med ända in i håven för ett snabbt foto och sedan återutsättning. Stor glädje över en liten fisk som kändes som en stor seger!

Efter ett tag dog vinden nästan helt men vi kastade på ända in i slutet. Men det blev inte någon mer fisk denna dag, förutom två abborrar som högg på havsöringsdragen, vilket inte hänt förut så det var lite udda 🙂

Stort tack för en härlig dag och bra krigat killar!

Det finns ett par dagar lediga under vecka 45, välkommen att boka tomas@dinfiskeguide.se