Dinfiskeguide.se

Havsöringspremiär 2022!

En vild havsöring på 53,5 centimeter blev premiärfisken!

Mattias med sonen Gustav följde med på guidning på premiärdagen. Fortfarande relativt kyligt och kallt i vattnet så det handlar mycket om att hitta någorlunda varmt vatten för att hitta öringarna under det tidiga vårfisket. På de två varmaste platserna under dagen var också de två platser där vi hade kontakt med fisk.

När det bara är en eller ett par fiskare som är med i båten brukar jag hjälpa till att knäcka koden för dagen genom att välja ett bete eller teknik som de övriga ombord inte använder för att därigenom hjälpa till att hitta vad havsöringarna vill ha för dagen. Ofta är en nyckel att ha flera olika beten i vattnet som skiljer sig åt i rörelsemönster.

Idag ville de främst ha en klassisk vickande Vicke vilket gjorde att direkt när jag tog en öring på Vicke kunde jag lämna över spöt och draget till Gustav som kort därefter hade kontakt med två öringar som tyvärr inte ville följa med upp i båten.

Gustav hade även en till fisk på tidigare under dagen men den skakade sig loss. Ibland kan man inte vara nog bestämd i mothugget för att sätta krokarna och ibland skakar de sig loss ändå 🙂

En spännande dag med flera kontakter med öring och en fin 53,5 centimetare upp i båten som fick simmare vidare efter foto. Viktigt att släppa tillbaka de vilda med fettfenan kvar för reproduktionens skull. Tack för idag! Härligt att säsongen är igång!