Dinfiskeguide.se

Havsöringspremiär!

Annandag påsk blev en riktig öringorgie!

Guidebåten bröt is på väg mot upphämtningsbryggan, så man kan lugnt säga att det var en kall natt som övergick i morgon när vi sågs vid bryggan. Härliga gänget Dennis, Martin, Mårten och Noah följde med ut denne vidunderligt vackra (och lite kalla) vårdag. Målet var att hitta de fläckar där fisken troligen stod samlad i stim i lite varmare vikar och kanter. Fisk nummer ett kom redan på plats två där vi även hade en till kontakt precis före. En riktigt grann öring på 67 centimeter (bilden till höger i kollaget). Sen redan på nästa ställe hade vi följare och hugg innan det small på två öringar, en för Mårten på 63 centimeter (bild högst upp) och en för Martin på 58 centimeter (bild nedan).

Blank och vild ”58”

Sen avverkade vi en hel del ställen där vi inte hade kontakt med fisk. Det verkade som att de stod ganska stationärt i stora stim på väldigt få platser i det kalla vattnet. Vi åkte därför tillbaka där vi hade kontakt med fisk tidigare och fick ett hugg och sen en kanonfin 62a i otroligt fin kondition (kollagebild, till vänster).

Fyra så stora öringar på en guidning är väldigt ovanligt så vi kände oss lyckligt lottade. Vi hade även några till kontakter utöver detta. En riktig kanondag. Tack för idag och välkomna åter!