Dinfiskeguide.se

Huggfest hela dagen!

Vackert väder och vilt huggande abborrar! Höst i skärgården när den är som bäst!

Dagen bjöd på högtryck och relativt mild vind. När detta inträffar under den bästa tiden på året för mängdfiske efter abborre kan magi uppstå. Det gjorde det idag. Vi hade över 100 abborrar upp långt före lunch.

Anneli med sonen Yousef var med på öppen guidning tillsammans med Omid och stammisen Ole. Flera gånger under dagen hördes kommentarer som ”Det här är overkligt” och ”Jag har aldrig varit med om något liknande”. Jag kände likadant. Alla förutsättningar var helt rätt och vi njöt av obeskrivligt bra fiske och världens vackraste skärgård!

Yousef 13 år tog de två största abborrarna idag.

När det blir mängdfiske av den här typen utvecklas man enormt snabbt som fiskare vad gäller teknik för mothugg och vana vid drillning. Under jiggfiske efter abborre gäller det att ha koll på linan eftersom det är där man ser hugget långt innan man känner ett hugg. Efter att man registrerar hugget på linan ser man rörelsen i spötoppen och sist av allt känner man hugget i spöt. Om man alltid väntar till man känner ett abborrhugg med spöt tappar man alltid en stor del av alla fiskar som hugger eftersom de då ofta hinner spotta ut jiggen innan man hinner göra mothugg. Ole hade koll på detta som erfaren fiskare, men övriga hade inte fiskat så mycket och det var roligt att följa den snabba utvecklingen i skicklighet under dagen!

Ole med vackert tecknad abborre.

Stort tack för idag, en dag som jag tror vi alla sent kommer glömma!

Omid njuter i solen med en av alla abborrar!