Dinfiskeguide.se

Säsongsavslutning!

Henriks fantastiska novemberabborre!

En helt underbar fiskehöst har nått sitt slut! Henrik och Fredrik följde med ut på presentkortsguidning denna vackra novemberdag med siktet inställt på abborre främst, men en och annan gädda är aldrig ovälkommen 🙂

Killarna fick pröva drop shot på djupet först och vi fick många försiktiga hugg som resulterade i ett gäng mindre abborrar upp i båten som sedan återutsattes i det kylslagna vattnet. Världens bästa mothuggsträning brukar jag kalla detta fiske på senhösten då huggen ibland är svåra att märka och abborrarna ännu svåra att kroka.

Vi åkte sedan in på grundvattnet för att se om solen dragit in större abborrar för att jaga över vegetationsbälten. Det visade sig vara en god idé då killarna drog upp flera riktigt fina abborrar med Henriks mäktiga 41 centimeters abborre i topp (bild ovan).

Fredrik med välmatad abborre i novembersolen.

Huggen inne på grundvattnet från aktiv, grov fisk var helt annorlunda från morgonens djupvattenfiske. Här gäller det snarare att hålla hårt i spöt och vispa till ett snabbt och rejält mothugg. För även om en stor abborre hugger hårt så spottar den snabbt ut kroken om den inte fastnat ordentligt.

Flera gäddor högg också villigt på jiggarna vilket var en kul bonus i abborrfisket!

En riktigt härlig dag som får markera slutet på guidesäsongen för denna gång. Tack för trevligt sällskap denna undersköna novemberdag! Och tack till alla som besökt mig under hösten! Nu laddar jag inför vårfisket!