Dinfiskeguide.se

Skönt väder och sköna gäddor!

Ricard är back i AIKs lag i hockeyallsvenskan och visade att han även är skicklig på vattenaktiviteter i flytande form 🙂

Ricard tog med kompisarna Tim och Max ut på guidning i Stockholms skärgård. Killarna som mest fiskat i Blekinge tidigare var imponerade över vattenlivet i skärgården; idag såg vi mängder av braxen inne på grundvattnet som rumlade runt i vassar och ute i frivattnet över vegetationsbäddar. Vi såg även stora mängder småfisk i stim. Skärgården känns verkligen levande och kan vi bara få ned beståndet av skarv och överfiske med trålning utanför kusten känns det som om framtiden ser ljus ut!

Fisket idag då? Jo, solvädret fortsätter och inne på grundvattnet hade vi hela 23,8 grader i ytan vilket är otroligt varmt. Gäddorna var dock aktiva och passade på att förse sig av smörgåsbordet av fisk. Ricard fick på en riktigt stor gädda som högg nära båten uppe nära ytan, kan varit en bra bit över en meter i längd! Riktigt spännande, tyvärr släppte den kort efter hugget och simmade ned i växtligheten. Fem minuter senare tog Ricard gäddan på bilden ovan som var på fina 91 centimeter. Alla ombord fick fisk och ett tiotal gäddor kom upp under dagen. I juni har vi nu som helhet haft riktigt bra fiske i otroligt varmt väder och gäddan passar på att käka upp sig efter leken. En härlig fiskemånad! Tack killar för en supertrevlig dag i härligt sällskap!

Tims vackra skärgårdsgädda med stora gula fläckar.