Dinfiskeguide.se

Sol, skärgård och stor abborre!

En riktig best till abborre på 43 centimeter!

Idag var det en av mina omtyckta öppna guidningar för dem som har presentkort eller bara bokar en egen plats i båten. Denna dag följde Ole med som besökt mig på fiskeguidning flera gånger. Vi sällskapades av Max och Frida som var nya gäster i guidebåten.

Det är alltid kul att variera fisket och på förmiddagen fiskade vi abborre djupt i de stora stimmen med traditionell jiggning och drop-shot. Senare på förmiddagen och eftermiddagen satsade vi på stor abborre på grundvattnet med mer grundgående beten med hopp om att även få en och annan gädda.

Förmiddagsfisket. gav många hugg och glada miner!

Frida hade aldrig fått en fisk på kastspö men idag fick hon en hel del vilket var lite extra kul när fiskeglädje hos en färsk fiskare väcks! När fiskegästerna dragit upp och återutsatt många abborrar på förmiddagen (och Ole slagit båtrekord med nio abborrar på nio kast i rad) beslöt vi oss för att satsa på de färre, men ofta större, abborrarna på grundvattnet. Det var då som Max smällde på sin ”tank” på 43 centimeter på cirka en meters djup på jigg (bild högst upp). Ole fortsatte att plocka fina abborrar och även Frida ökade på sina spöfångade fiskar.

Vackert formad grundvattensabborre!

Det blev även en hel del gäddor blandat med abborrarna vilket alltid är kul det med. Det blev en dag i Stockholms skärgård som innehöll det mesta, en dag att minnas när vintern smyger sig på om ett par månader. Höstfisket i skärgården är underbart! Tack för en härlig dag!