Dinfiskeguide.se

Spännande ädelfiskfight!

Senhösten är här med spännande  och utmanande havsöringsfiske!  Den 27e oktober finns platser kvar på en öppen havsöringsguidning. Flera dagar finns tillgängligt för dig som vill boka båten för ett eget sällskap. På bilden myser Niklas med sin vackra regnbåge.

Senhösten är här med spännande och utmanande havsöringsfiske! Den 27e oktober finns platser kvar på en öppen havsöringsguidning. Flera dagar finns tillgängligt för dig som vill boka båten för ett eget sällskap. På bilden myser Niklas med sin vackra regnbåge.

Gustav, Micke och Niklas följde med på havsöringsguidning och det var en riktigt ljummen oktoberdag med brittsommarkänsla. Vattentemperaturen låg på nästan tolv grader så här i början av öringsäsongen. Under havsöringsfiske gäller det att hålla koncentrationen uppe och vara beredd när hugget kommer. Det är ofta långt mellan huggen men om mothugget sitter där finns förutsättningar för en härlig fight med lyckligt slut! Redan på första stället hade Gustav ett hugg i ytan över fem meters djup men fisken fastnade inte ordentligt. Vi fiskade vidare och prövade en mängd spännande platser och hade 1-2 hugg ytterligare varav det ena kom på stället där Gustav kände en fisk i början. Vi beslöt oss för att avsluta dagen med en sista drift förbi denna plats.

Då klippte en turboladdad regnbåge på Niklas drag och drog iväg kors och tvärs i vattenytan framför båten. Sen for den iväg i en rusning under båten och Niklas kunde bara låta slirbromsen och spöt jobba för att trötta ut den. Efter rusningen under båten snurrade fisken runt elmotorns rigg så vi fick ta upp motorn och få bort den insnodda linan. Då trodde vi det var kört. Till vår glädje var fisken, trots all dramatik, kvar i andra änden av linan och en kort stund senare kunde vi håva fisken! Stor glädje ombord!

Fisken hade en otroligt fin kondition och gav en bättre fight än de flesta havsöringar som jag har upplevt. Antingen har den för länge sedan rymt från en odling och acklimatiserat sig enormt bra till det vilda livet eller så är den född vild (vilket är väldigt ovanligt) i en å. En så kallad Steelhead.

Stort tack killar för en spännande dag i trevligt sällskap som verkligen visar att man aldrig ska ge upp förrän man är tillbaka på bryggan 🙂