Dinfiskeguide.se

Stor och välmatad havsöring!

Henriks feta och fina havsöring på 64 centimeter från Stockholms skärgård.

Henriks feta och fina havsöring på 64 centimeter från Stockholms skärgård.

Henrik. Mats och Christian från Nordic Finance har följt med mig ut på guidning 1-2 gånger om året i snart tio år! Vi har alltid otroligt trevligt i båten och denna dag var inget undantag! Idag hade Mats förhinder så kollegan Steffen följde med istället.

Killarna har tidigare velat fiska gädda men idag satsade vi på havsöring och dagen blev fylld av riktigt spännande fiske! Soligt väder, lagom vind och 9-10 grader i vattnet var förutsättningarna för dagen. På förmiddagen såg vi först en öring längs en kant och en bit längre ned smällde det sen på en liten vacker blänkare för Christian (se bild nedan). Denna öring var den första i livet för Christian så det var mäktigt!

Vi hade sedan flera högg och följare och vid en liten ö ser vi två stora havsöringar mellan 60 och 70 centimeter båda jaga Henriks Truttandrag! Pulsen slår i taket och den ena öringen kastar sig över betet och en kort men vild kamp börjar och slutar lyckligt i håvgarnet! Stor lycka ombord när den feta, vackra öringen är landad! Även Steffen har ett fint hugg på samma ställe men där öringen inte fastnar. Vi har sedan en ännu större öring som följer betet en stund senare utan att hugga.

Sammantaget en riktigt spännande dag som ger mersmak inför den fortsatta säsongen, med många hugg och kontakter, flera gånger såg vi stor öring och två fiskar följde hela vägen upp. En toppendag! Tack killar och på återseende!

Christians första öring i livet!

Christians första öring i livet!