Dinfiskeguide.se

Tre PB på samma dag!

Paolo med sin drömfisk på 48,5 centimeter. Paolos nya PB och kommentar: ”Jag kommer nog aldrig ta en större abborre i hela mitt liv”.

Paolo, som är stammis sedan länge, Nima (också följt med tidigare) kom tillsammans med nya bekantskaperna Jonathan från England och Dennis med ut denna varma augustidag. Siktet var främst inställt på abborre såhär när vi närmar oss årets bästa period för denna art som bara ökar i popularitet.

Förmiddagen bjöd på försiktiga hugg med mycket svansbitande på jiggarna. Men en och annan fisk lirkade vi upp ändå! Eftermiddagen bjöd på mer än vad vi hade kunnat tro på förhand. Nima plockade flera gäddor, Dennis tog nytt PB på abborre med en vacker 38 centimeter (bild nedan), och Jonathan tog nytt PB med en abborre på 41 centimeter (bild längre ned). Men ingenting var ändå i närheten av Paolos abborrbest på 48,5 centimeter. Bild ovan! Detta är med all sannolikhet en av de allra största abborrar som tagits i Stockholms skärgård i år och var givetvis nytt PB för Paolo. Den tog på en liten Scoutshad riggad på off-set på 2 meters djup. Grattis!

Dennis med smaragdgrön abborre som innebar nytt PB på 38 centimeter!
Nima plockade en och annan pigg skärgårdsgädda under dagen och abborre.
Engelske Jonathan visade sig ha god hand med svenska abborrar. Här med nytt PB på 41 centimeter!

En förmiddag med lugnare fiske och försiktiga hugg byttes mot mer brutala hugg och imponerande fiskar på eftermiddagen. Riktigt härligt att få vara med och uppleva glädjen hos alla ombord och grattis till nya PBn! Tack för idag och på återseende!