Dinfiskeguide.se

10-kilosgädda!

Fet om magen och bred över ryggen som en stock!

Fet om magen och bred över ryggen som en stock!

Patrik med sonen Jonathan åkte från Göteborg för att pröva på vad Stockholms skärgård kunde erbjuda i form av gäddfiske. Det blev ett beslut de inte skulle ångra.  Dagen inleddes med en 6-kilosgädda sen följde en dag av strålande sol och fortsatt bra fiske. Många gäddor högg försiktigt och ville inte fastna ordenligt men ett femtontal gäddor följde med hela vägen upp i båten och ungefär lika många klev av på vägen.

I slutet av dagen kände vi att 6-kilosstället hade mer att ge så vi beslöt att avsluta där. Pappa Patrik dängde iväg jiggen in i en glipa i vassen och det tog tvärstopp. Sen följde rusningar, cirklar runt båten m.m. och tre hjärtan som stannade med jämna mellanrum när vi trodde att gäddan höll på att slita sig. Den kunde till slut säkert landas i håven och varsamt fotograferas och vägas i håvnätet före återutsättning. En av de vackraste och mest fulländade gäddor jag har sett. Otroligt bred över ryggen ända bak till stjärtfenan, en fullfjädrad predator! Stort grattis Patrik och Jonathan!

Nästan lika lång som Jonathan själv :)

Nästan lika lång som Jonathan själv 🙂

Vill du också följa med ut på guidning så finns det lediga datum kvar i juni. Den 11e samt den 17e-20e juni är bokbara och även vissa kvällar. Varmt välkommen!