Dinfiskeguide.se

55+ gäddor! Nytt båtrekord!

Idag var det en huggfest av sällan skådat slag!

Idag var det en huggfest av sällan skådat slag!

Mats, Henrik, Christian och Tony (bild) har följt med mig på guidning flera gånger tidigare och det brukar bli en intensiv tillställning. Igår blev det ännu intensivare än tidigare!

Flera faktorer sammanföll vilket gav förutsättningar för en grym fiskedag! Vinden var hård och sydlig och det var mulet med regnskurar. Perfekt jaktväder för smygande gäddor på de rätta platserna. Fisket var galet bra och vi tappade räkningen på antalet gäddor när de passerade en bit över 50 stycken. Det kan ha varit en bit över 60 så vi säger 55+.

Att vi tog oss tid till att äta var ingen självklarhet denna dag då varenda kast var en nästan elektrisk väntan på att gäddan skulle slita åt sig betet på lovartställena i det upprörda och grumlade vattnet. Ibland var det så tätt mellan gäddorna att det blev kö upp i båten och den största förlorade vi vid båtkanten då den slet upp beteslåset på väg upp. En fin fisk på 7+.  Ett spö gick av i ett kraftigt mothugg och över 15 jiggar av märket Berkley Pulse Shad blev helt söndertrasade. Spänning, adrenalin och glädje i en skön blandning! En dag att minnas länge.

Idag fortsatte vi med fisket som var en tvådagarstillställning och då blev det mellan 20-25 gäddor med en gädda strax under fem kilo i i topp.

Tack killar för två härliga dagar!