Dinfiskeguide.se

Abborrar, gäddor och rent adrenalin!

Full fart från början till slut idag!

Jerald och Camilla tog med sig sonen Benjamin och hans kompisar Elliot och Hugo på guidning idag! Vi beslutade oss för att fiska abborre tidig förmiddag på djupet och sedan gå över till grundare vatten och satsa på en kombination av abborre och gädda. Det brukar vara riktigt kul att kombinera olika typer av tekniker och fiskeställen och idag högg det dessutom vildare än vanligt!

Elliot bättrade på sitt PB tre gånger idag! Här med den största på drygt 40 centimeter!

Vi jiggade med tunga jiggskallar i stora stim på förmiddagen och det nappade på var- och vartannat kast! Det tar ett tag att få in tekniken på mothuggen om man inte har jiggat bottennära tidigare men det tog inte lång stund innan alla hade fått sin första abborre! Sen fortsatte abborrarna komma i en strid ström.

Elliot drog flera riktigt stora fiskar!

Efter 50-60 abborrar på djupet satte vi del två av dagens fiskeplan i effekt. Vi gick in grundare och Elliot drog en gädda i första vassen och Elliot en fin abborre. Vi sökte sedan lä för den hårda vinden och åt chiligryta i solen i en lugn vik.

Camilla hade fiskat en hel del under uppväxten och dammade av kunskaperna idag och drog många fina fiskar!

Efter lunchen gjorde vi en förflyttning till ett annat viksystem och hittade grov abborre och fina gäddor!

En riktigt fin skärgårdsgädda drillades med van hand av Elliot!

I partier med lite mindre vegetation sög hungriga gäddor i sig våra jiggar. Benjamins gädda nedan var oerhört fet och kämpade extremt mycket med flera rusningar!

En extremt vacker och guldskimrande gädda!

Killarna hoppade omkring som outtröttliga duracellkaniner hela dagen och hade nog kunnat fiska tre dagar i sträck på adrenalin och ren fiskeglädje! Oerhört kul att se så otroligt fiskeintresserade ungdomar. Väldigt roligt att fisket var på topp vilket kanske ökar fiskeintresset ännu mer.

Mamma Camillas kommentar efteråt: ”Är fortfarande i chock hur mkt fisk som nappade idag. Glada killar som kommer sova gott vill jag lova.” Ord som värmer guidehjärtat! Tack för härligt sällskap i båten idag hela gänget och varmt välkomna åter!