Dinfiskeguide.se

Härlig höstdag!

En solig och ljummen höstdag med fina abborrar!

Idag hängde Björn, Anna, Jonas och Rikard med ut på guidning. En dimmig morgon till en början förvandlades till en riktigt solig dag med en svag, ljummen vind! Ett par kalla nätter hade tryckt ned abborrarna på djupet, visade det sig efter en stund på morgonen, så vi rörde oss mot djupet där vi hittade stora stim med abborrar som började hugga hårdare ju varmare det blev frampå dagen.

En kul händelse var att två gäddor högg på abborrar som satt på kroken under drillningen. En av gäddorna kan ha varit en metersfisk, klart över 90 centimeter åtminstone. Vi såg bredsidan på den strax under ytan innan den släppte taget om abborren. Sen fick Anna en gädda som högg på själva jiggen.

En gädda smög sig in bland abborrstimmen och högg Annas jigg.

Små jiggar i motoroil och med inslag av rött fungerade bäst och alla fick rejält med napp! Efter lunch var vi sugna på att se om abborrarna på grundare ställen hade kommit igång. Det visade sig att de högg på bra och de höll dessutom en bra genomsnittlig storlek.

Mot slutet gick vi ut på djupet igen och hittade stora stim och fick flera abborrar till men då var de mer svårkrokade och högg långt bak på jiggen.

Sammantaget en mycket trevlig dag med värme och sol och många hugg! Stort tack för idag!