Dinfiskeguide.se

Abborre för hela slanten!

En underbar höstdag ute på sjön! Här är M med en praktfull abborre på 41 centimeter.

”Vi vill inte ha några gäddor!” Kristians önskan var lika ovanlig som uppriktig. Han har en sjö hemma med många gäddor men förtvivlat svårt att få abborre i, så här skulle fiskas abborre och inget annat. En riktigt kul utmaning, att inte bara få abborre, utan också undvika gäddorna!

Killarna ville pröva flera olika jiggtekniker så vi testade traditionell jiggning på djupet på förmiddagen tillsammans med drop-shot och Ned. Mest fick vi på traditionell jiggning följt av drop-shot. Alla fick flera abborrar och efter ett par timmar ville vi testa något nytt. Vi åkte då in och fiskade i vegetationsrika vikar i jakt på stor abborre. Det visade sig vara ett lyckat val.

En vansinnigt mäktig abborre på 44,5 centimeter och nytt PB för G!

Det blev sannerligen full fart inne på grundvattnet! Normalt är det betydligt färre abborrar, men större, inne på det grunda men nu högg det titt som tätt och det var en mycket fin genomsnittsstorlek. M (bild överst) som normalt fiskar nästan uteslutande gädda blev helt frälst på abborrfisket och drog ett gäng fina abborrar med en topp på 41 centimeter!

Initiativtagaren Kristian tillsammans med Dante och två fina abborrar!

Även Dante och Kristian drog rejäla abborrar och det var fest i båten! Dante tog även han PB på 41 centimeter. Allra störst var Gs abborre på 44,5 centimeter. En otroligt mäktig fisk som även den var nytt PB!

Och gäddorna då? Jo, vi höll nere antalet till två stycken vilket i sig visar att vi riktade fisket mot abborre riktigt bra för abborrarna var nog 40 gånger fler. Stort tack för en riktigt actionfylld dag och välkomna åter!