Dinfiskeguide.se

Födelsedagsguidning!

Vacker guldgrön höstabborre på 43 centimeter!

Johan bokade fyra platser på en öppen guidning med kamratgänget för att fira Anders som fyllt jämt. Med följde även Toste som har varit med tidigare, precis som Anders som fyllde år. Otroligt roligt att så många av mina fiskegäster kommer tillbaka, vissa kontinuerligt de senaste 10-15 åren!

Guidningen startade med vilt huggande abborrar ute på fjärden! Vi lokaliserade ett stim ganska snabbt men ibland kan de vara försiktiga, särskilt till en början på morgonen, dock inte denna dag! Spöna stod böjda i båten åt alla håll och en strid ström av abborrar kom över relingen. Fantastiskt kul!

Initiativtagaren Johan med en av dagens många abborrar.

Vi bröt för lunch efter denna riktiga huggsexa och gick iland på Ängsö i den lilla hamnen. Alltid trevligt att sträcka på benen lite. Men sedan var det dags att testa abborre på lite grundare vatten. På det grunda var de dock inte på hugget på samma sätt som huggmaskinerna på djupet så vi drog oss djupare igen och huggfesten fortsatte då med oförminskad hastighet. Cirka 250 abborrar togs upp och 230 återutsattes under dagen. Resten blev en födelsedagsmiddag för Anders!

Födelsedagsbarnet Anders med dagens största abborre, en bjässe på 45 centimeter!

Sista 45 minuterna ville vi testa att fiska lite grundare i vegetationen som en avslutning på dagen och testa ifall vi kunde lura en av de riktigt stora abborrarna som brukar gå grundare på vissa platser. Vi hade också sett att det var ytaktivitet inne vid vassen utifrån fjärden. Planen föll väl ut; Anders (födelsedagsbarnet) namne Anders fick en abborrbjässe på 43 centimeter (bild högst upp) och Johan drog en gädda och en hel del annan action hände och sist men inte minst drog Anders upp dagens största abborre sista kvarten på 45 centimeter!

Två kilosabborrar och mängder av abborrar i mindre storlekar (samt mycket trevlig sällskap) gjorde detta till en av höstens allra bästa dagar! Tack för en härlig dag!