Dinfiskeguide.se

Familj på guidning!

Nu i oktober och början av november är det en härlig tid för familjefiske. Gott om napp och alla kan vara med utifrån sina förutsättningar!

Daniel bokade en guidning för hela familjen. De ville få en skön fiskedag och tips inför sitt fiske på hemmaplan i skärgården. Abborrarna visade sig vara lite försiktiga i huggandet till en början. De var där och smakade på jiggarna men ville inte hugga bestämt. Det tar också lite tid att lära sig jiggtekniken på djupt vatten då det gäller att ha koll på linan och spötoppen då det ofta är för sent att göra mothugg när man känner hugget i spöt. Men det dröjde dock inte länge innan Zack (längs ned till höger på bilden) fick en abborre och huggen började sakteliga förvandlas till fast fisk!

Vi rörde oss en bit bort på fjärden där det var mindre stim men mer aktiva abborrar. Där ökade mängden hugg och med alltmer uppövad och utvecklad jiggteknik ökade antalet abborrar upp i båten! Alla i familjen fick fisk och vi använde både traditionell jiggning längs botten och drop-shot som är en mycket givande metod i takt med att vattnet blir kallare.

Efter en lunch i land prövade vi grundare vatten. Det visade sig stå rejält med abborre inne på det grunda. Alla fick pröva tekniken med offset-riggad jigg som är ett suveränt hjälpmedel på grunt vatten med mycket vegetation. Hela familjen fick fisk inne på grundvattnet också! Pappa Daniel drog abborre efter abborre och storleken här inne var, som det brukar, större än i de talrikare stimmen på djupet. Även mamma Hanna drog flera riktigt präktiga abborrar!

Innan vi skiljde oss åt började familjen planera för att följa med mig och lära sig efterleksfiske på gädda i maj/juni. Det ser vi fram emot! Stort tack för idag och välkomna åter!