Dinfiskeguide.se

Dag två med Arvid och gänget!

Leo från Tyskland med vacker skärgårdsgädda!

Dag två blev, i motsatt till fredagen, en kall historia i nordanvinden och med mulen himmel. Fisket däremot var riktigt bra så vi var varma och glada ändå! Alla killarna fick gäddor och när vi hittade mönstret för dagen så fann vi partier där det stod flera gäddor så det blev till och med ett litet race vid ett par tillfällen.

Maffigaste gäddan fick Leo upp denna dag (bild ovan) men snittstorleken var generellt relativt stor. Knappt några kilospinnar utan välmatade gäddor. Bådar gott inför säsongen och ger förhoppningen om att skärgårdsgäddorna i min del av skärgården har det riktigt bra!

Får vi bara bort industritrålarna som skövlar bestånden av strömming i ytterskärgården/mellanskärgården, vilken utgör maten för sälarna, kanske sälarna håller sig undan från våra innerskärgårdsvikar så att de stora honorna får leva och fortplanta sig istället för att bli sälmat. Hoppet lever!

Även Martin fick flera gäddor denna dag, såväl som Arvid, så det var många glada miner i båten och vi har redan planerat in en höstguidning. Varmt välkomna tillbaka och tack för idag!

Martin med välmatad gädda!