Dinfiskeguide.se

En öringfiskare föds!

Magnus första havsöring i livet blev en vacker och vild 54 centimetare!

Peter tog med sonen Magnus och kompisen Felix ut på guidning denna soliga aprildag. Klarblå himmel och svag nordlig vind gjorde förutsättningarna lite knepiga för havsöringsfiske men vi letade oss till platser där det i alla fall fanns krusningar på ytan så att vi skulle få chansen att utmana de skygga öringarna.

Eftersom ingen av killarna hade fiskat havsöring tidigare gick vi igenom vevteknik och tänk kring betesval och platser för våröring och redan på förmiddagen hade Peter en havsöring precis bakom draget men ett uteblivet vevstopp bidrog tyvärr till att öringen vände och simmade bort. Men alltid skönt att veta att man är på rätt plats!

På eftermiddagen kastade Magnus in draget precis i gränslinjen mellan en grundplatå och lite djupare vatten vid en udde. Ett riktigt hett område och det small till i spöt när en vacker öring på 54 centimeter högg draget och följde med upp i båten för foto och beundran innan den simmade ner i djupet igen med några snabba slag med stjärtfenan. Fantastiskt kul! Första öringen i livet glömmer man aldrig!

Tack för härligt sällskap i båten och varmt välkomna åter!