Dinfiskeguide.se

Drömöringen

Carlos drömöring

Carlos drömöring

Idag hade vi varma sydliga vindar och växlande molnighet. Idag kändes det som goda förutsättningar för våröring! Härliga gänget Carlo, Patrik, Anders och Erik följde med på presentkortsguidning efter havsöring denna ljuvliga vårdag då vintern äntligen gav upp greppet! Vi fiskade av sandiga vikar med leopardbotten och hade ett par hugg av öring under förmiddagen som inte resulterade i fast fisk men efter lunch klev öringen av modell större på. Mellan två stenar i grundvattnet längs en strand sköt den fram som en mäktig skugga och attackerade blixtsnabbt betet då Carlo gjorde ett vevstopp.  En kort med intensiv kamp senare låg den i håven för kroklossning och sedermera fotosession.

Öringen var dryga 70 centimeter lång och vägde cirka fyra kilo. Den hade dessutom fettfenan kvar och var således inte odlad och utsatt, utan vild, och född och uppvuxen i en skärgårdsbäck för att sedan ha levt några år i havet. Troligtvis har den hunnit leka en eller två gånger och bidragit till öringstammen i skärgården. En magnifik fisk, en riktig drömöring!

Carlo fattade beslutet att låta denna unika fisk återfå friheten och föra släktet vidare och kanske göra en annan sportfiskare glad längre fram när den vuxit sig ännu större! Tack för den klokskapen och stort tack för idag killar!

Fick sen ett mejl från Carlo efter guidningen som lyder som följer:

Hej Tomas,
Tack för en fin dag och superbra guiding som ledde till att jag fick den
fina öringen. Jag kommer nog att komma ihåg denna fiskedag lääänge :o)