Dinfiskeguide.se

Efterleksfisket har officiellt öppnat!

Henrys gädda var enormt välmatad!

Idag var det mycket goda förutsättningar för gäddfiske. Mulet väder och frisk vind! Gäddorna har lekt klart sedan ett par veckor och inriktar sig nu på födosök de dagar som har bäst väderförutsättningar så att de kan hålla sig kamouflerade och inte syns i onödan. Idag var en sådan dag. Stammisen Paulo tog med sig Henry, som även han varit med tidigare, samt de nya bekantskaperna Magnus och Henrik på guidning hos mig under en dag som skulle visa sig var något utöver det vanliga vad gäller huggfrekvens!

I första viken han vi kasta av södra halvan innan första kontakten kom. En fin abborre som stod mitt i blåsten. Det gjorde även ett par gäddor som högg inne på grundvattnet strax efter. Sen fortsatte det på det sättet med hugg både här och var i vikar och vassar med den gemensamma nämnaren att de stod grunt och grumligt. En mängd gäddor passerade revy under dagen innan de återutsattes för att frossa vidare. Och frossa hade gäddorna gjort, för utöver det grunda och grumliga, var en annan gemensam nämnare att gäddorna var väldigt runda om magen. Det märktes tydligt att de hade stått passiva en tid i finvädret som rått några dagar då de fortfarande hade små maskar på sig, som de får när de står passivt vid botten. Nu, i det perfekta jaktljuset gav de sig ut på jakt bland bytesfisken och fyllde magarna rejält! Huggsexan pågick ända tills någon timme innan vi slutade då huggen avtog och gäddorna troligen smälte maten :).

Innan vi skildes åt summerade vi dryga 30 gäddor, varav ett par större, och alla mycket vackra och välmående skärgårdsgäddor! Tack killar för en fartfylld dag i trevlig sällskap!

Henrik med en av dagens alla gäddor!