Dinfiskeguide.se

Soliga dagar

Maffig abborre och en salig Gunnar!

Ett par dagar kring Kristi Himmelsfärd var jag ute på guidning i strålande solsken från en klarblå himmel. Magiskt härligt att vara ute i när det gäller Stockholms skärgård! En av dagarna var Gunnar på bilden ovan med tillsammans med sonen Philip och barnbarnet Martin. I det lite tröga gäddfisket dessa stekheta dagar (maj med sol och svag vind innebär ofta inaktiva gäddor som vill jaga i skydd av moln och vind) fanns förutom en underskön skärgård även ett par riktigt minnesvärda händelser. Första var när nioåriga Martin fick en braxen att hugga hans jigg (normalt brukar braxen bli oavsiktligt krokade i ryggen) och ge en riktig fight innan den håvades. Martin och pappa Philip skulle testa den till middag, fångsten till ära 🙂

Den andra riktigt minnesvärda händelsen var när Gunnar fick på den största abborre han någonsin sett på sin jigg! En dramatisk kamp bland vass och sten ägde rum innan den kunde lyftas ombord och mätas. 43 ståtliga centimeter och nytt personbästa för Gunnar! Grattis!

Gäddorna var loja i den stekande solen dessa två dagar men även några gäddor kämpade vi upp. Nu längtar vi efter växlande molnighet och lite mulnare väder för att efterleksfisket efter gädda ska komma igång! Stort tack för trevligt sällskap!