Dinfiskeguide.se

Gott om sol – gott om fisk!

Ett dubbelhugg i solen är en bra måndagssysselsättning 🙂

Är leken över och kommer gäddorna att hugga i strålande sol? Är abborrarna inne på grundvattnet? Flera frågor sökte svar när vi möttes på bryggan på morgonen. Idag var det öppen guidning med stammisarna Lasse och Paolo samt de nya bekanskaperna Johan och Per! En varm och härlig majdag med sydliga vindar mötte oss. Vi njöt av vädret och det gjorde tydligen gäddorna också; de var rejält på hugget på förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen. Lasse plockade fyra gäddor innan gänget ens hade kommit igång ordentligt så det var en smakstart! Alla fick sen fart på grejorna och alla fick fisk under dagen!

Lars rivstartade med flera gäddor idag!

Efter 13-14-tiden tog solen och värmen ut sin rätt och gäddorna blev försiktigare. Väldigt tacksamt var då att abborrarna av riktigt god storlek var aktiva så vi minskade betesstorleken och drog några riktigt fina abborrar! Alltid lika roligt att varva med abborre som oftast trivs i sol och värme!

Johan med en riktig ”lunker” till abborre!

Vår och försommar är ofta en bra tid för att utmana stora exemplar av abborre. Det är inte lika många fiskar inne grunt som under sensommar och höst men det är en väldigt fin genomsnittlig storlek!

Paolo har följt med på öppna guidningar 1-2 gånger om året i många år och det är alltid lika trevligt att ses igen!

Sol, värme, trevlig sällskap, glittrande skärgårdsfjärdar och väldigt bra fiske gjorde detta till en kanondag! När vi vände åter mot bryggan summerade vi cirka 25 fiskar varav 18 gäddor. Frågorna vi hade på morgonen fick väldigt positiva svar och den fina storleken på både gäddor och abborrar glädjer en skärgårdsälskare! Stort tack för idag killar och välkomna åter!

Per hade tagit uppehåll i skärgårdsfisket i 20 år men fräschade upp ”skillsen” med en guidning idag.