Dinfiskeguide.se

Havsöringsguidning

Fiskegästen Alex med 59 centimeter blank öring!

Alltid kul att bryta av med lite havsöringsfiske! Idag följde Mats, Pia och Alex med, som alla varit med ett par gånger tidigare hos mig, och idag tog de med kompisen och rospiggen ”Ärtan”. Vi inledde med havsöring på förmiddagen och då hade vi en fisk på och två ytterligare hugg. En bra start. Efter lunch fiskade vi abborre en kort stund och drog ett par borrar men det var svårt med bottenkontakten i det blåsiga vädret med jiggarna; svåra förhållanden för djupvattenfiske. Vi var dessutom sugna på att utmana öringen. Sagt och gjort, havsöringsspöna åkte fram igen och vi styrde ut mot uddar och stenstränder!

Det visade sig vara ett klokt beslut. Alex drog först en mindre öring (bild nedan) längs en kant med stora stenar till stor glädje för oss alla! En stund senare small det på igen, denna gång rejält, vid en udde. Alex drillade öringen med van hand. En riktigt stark prestation då öringen först rusade rätt mot båten och sen följde upp det med att simma runt båten och sånär skära av linan mot utombordarens propeller. Det var högst ovisst om vi skulle få upp den men tillslut så låg den i håven. Stort jubel ombord! Ett riktigt bredryggat kraftpaket på 59 centimeter. Båda fiskarna fick friheten åter. Stort tack för bästa sällskap idag Mats, Pia, Alex och Ärtan!

Ett skimrande silversmycke från skärgården!

OBS! Det finns två lediga platser på säsongens sista guidning 13 november! Planen är havsöringsfiske och abborrfiske allt efter väderförutsättningar och önskemål ombord!