Dinfiskeguide.se

Säsongsavslutning!

Hans med en av många abborrar denna lite regniga novemberdag.

Idag följde Hans, Micke och Jocke med på säsongens sista guidning! Under november brukar det komma en riktig köldknäpp med snö så det känns som om det är dags att ta upp båt och motor för lite service och omvårdnad innan vintern slår till. Vi satsade på abborre idag och det blev mängder av hugg och en hel del abborrar upp i. båten innan de släpptes tillbaka.

Sent på säsongen är ofta huggen väldigt försiktiga så abborrarna utmanade oss en hel del vad gäller att få med dem hela vägen upp i båten. Svåra att kroka och svåra att hålla kvar på kroken under drillningen men det gör nog det hela ännu roligare och det saknas inte chanser att få en ny möjlighet när man tappar en fisk, hugger ofta en annan!

Vi avslutade dagen innan det blev mörkt med att kasta efter havsöring och vi hade en havsöring på en kort stund innan den slet sig. Riktigt kul att kombinera abborrfisket med många hugg och havsöringsfisket, där man verkligen får vårda varje hugg för det kan vara det enda.

Fisket i skärgården är sannerligen spännande och varierat och nu längtar jag nästan redan efter nästa säsong. Tack alla som varit med mig ut och som följt mig på nätet, vi ses!