Dinfiskeguide.se

Lekande solskensgäddor

Johan knep ett par gäddor i tät följd när det mulna vädret kom!

I lördags var det strålande sol och värme. En stark kontrast mot fredagens kyla. Detta gjorde att gäddorna var ganska fokuserade på lekbestyr när vattnet snabbt värmdes inne på grundvattnet. Leken är rekordsen i år. Tydligen hade vi enligt uppgift den kallaste aprilmånaden i Europa på 18 år och det är inte undra på att leken fortfarande är igång. Normalt är den avslutad denna tid så att gäddorna är mer generellt inriktade på födosök. Nu varvas lek med ätande vilket gör fisket mer oförutsägbart.

Förmiddagen var, inte förvånande, relativt svår med följare och svårkrokade gäddor men ett par kom upp trots allt! På eftermiddagen ökade vinden och det mulnade på. Då kom en kort huggperiod och killarna tog tre gäddor på 10 minuter. Riktigt kul! Sen stannade det av igen med försiktiga gäddor.

Nu är värme på gång under veckan så leken bör vara avklarad inom någon vecka med stor chans till stabilt efterleksfiske efter detta! Stort tack för en riktigt härlig dag i båten killar. Fint väder, en del nappande gäddor och gott sällskap i vår vackra skärgård!

David fick upp ett par gäddor under dagen!