Dinfiskeguide.se

Vinterfiske i öppet vatten!

Havsöringsfiske från fiskekajak = riktigt kul! På bilden är en havsöring på 55 centimeter, januari 2023.

Under vintern är det ett bra tillfälle för mig att stilla min fiskeiver genom att åka ut i min fiskekajak själv, eller med min guidekollega Peter som även han älskar kajakfiske. Förra vintern fiskade vi en hel del från land när guidebåtarna låg uppe, men nu har vi investerat i fiskekajaker vilket har inneburit ett otroligt lyft för vårt vinterfiske i skärgården!

Så länge man klär sig rejält, och säkert, med en tunn, smidig, torrdräkt (jag har köpt en Ursuit MPS) och gärna en isolerande flytoverall ovanpå med uppblåsbar flytväst är det ett mycket njutbart och effektivt fiske att glida fram längs vikar, kanter och vassar. Man hamnar väldigt nära naturen från en kajak och man kan också komma väldigt nära fisken utan att den blir skrämd.

Hittills har jag fiskat från kajak för att det är så himla roligt och ett bra sätt att komma ut när guidebåten är på land, men jag funderar på att börja anordna kajakguidningar, så hör av dig om du är intresserad!